Home PageUitleg materiaal

Uitleg materiaal

Edelstenen

Edelstenen zijn een symbool voor eeuwigheid en oneindigheid, maar ook voor kalmte en bezinning. Edelstenen zijn oeroud, ze hebben vaak miljoenen jaren nodig om zich te vormen. Ze bestonden lang voordat er sprake was van mensen. Daarom zijn ze ook een teken van tijdloosheid. In stenen zit een vibratie die een speciaal effect heeft. Edelstenen werken voornamelijk door de trillingen die zij afgeven en de kleureigenschappen. De meeste edelstenen zijn ontstaan uit gesmolten gesteente, uit magma. Door bewegingen in de aardkorst komt er voortdurend gloeiend magma uit het binnenste van de aarde naar boven. Door afkoeling van magma ontstaan edelstenen. Elke steen heeft een unieke uitstraling. Stenen werken zacht in op hun omgeving, geven energie af en nemen de trillingen van hun omgeving op.

De kleur van de edelstenen, verwerkt in de sieraden van Kaleo Jewels, kunnen in het echt iets afwijken van de foto’s. Het is heel moeilijk de exacte kleur vast te leggen. Aangezien het een natuurproduct betreft is bijna geen steen gelijk en kunnen er kleurverschillen aanwezig zijn als er meerdere stenen in een sieraad worden gebruikt zoals oorbellen. In de stenen zijn soms insluitsels, breuken of barstjes te zien, dit is helemaal natuurlijk en betekent niet dat de steen gebroken is.

Gold filled

Gold filled komt het allerdichtst bij echt goud in de buurt. Het betekent dat een laag van 14 Karaat goud mechanisch door hitte en druk aan een basismetaal wordt verbonden tot er een bepaalde dikte van het goud is bereikt. Deze dikte van het goud moet tenminste 1/20e van het totale gewicht uitmaken. Dit in tegenstelling tot het vergulden van metalen, het goudpercentage daarbij ligt veel lager ligt en de goudlaag zal er dus eerder af slijten. De meeste vergulde materialen die te koop zijn zijn gold plated en de goudlaag is ongeveer 100 x dunner dan de goudlaag van gold filled materialen. Bij juist gebruik van uw gold filled sieraad zal de goudlaag er niet afslijten en heel lang mooi blijven Het wordt over het algemeen goed verdragen door mensen die allergisch zijn en die alleen goud kunnen dragen.

Vermeil

Hierbij wordt 14k tot 24k goud in lagen aangebracht op echt zilver (.925). Het benadert de uitstraling van echt goud maar is veel goedkoper. De kleur vervaagt iets sneller dan bijvoorbeeld bij Goldfilled materialen, omdat het hier om een laagje gaat.

Sterling zilver

Sterling zilver onderdelen worden gemaakt van 92,5% puur zilver en 7,5% koper vandaar .925 sterling zilver. Deze verhoudingen liggen vast in de wet, anders mag het geen sterling zilver worden genoemd. Het wordt gemengd met andere metalen om het steviger te maken. Het meeste zilver op deze site is Sterling Zilver.

Onderhoud

Sieraden zijn gevoelig voor water dus met douchen en zwemmen geen sieraden omhouden. Ook parfum, haarlak en andere cosmetica artikelen kunnen invloed hebben op de sieraden. Spray eerst parfum op voordat je sieraden omdoet. Bewaar je sieraden het liefst apart van elkaar in een afgesloten zakje.

 

Leave a Reply